keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Colamarinoitua karitsan paahtopaistia

 



Kohta on pääsiäinen ja tällä kertaa otin varaslähdön. Laitoin karitsan paahtopaistit colamarinadiin ja kyllä tätä kehtaisi pääsiäisenä vieraillekin tarjoilla. 

AINEKSET:

n. 900g karitsan paahtopaistia (4kpl)
Oliiviöljyä paistamiseen

MARINADI:

1/2l colaa
1kpl limetin mehu
1/2kpl sitruunan mehu
1/2dl soijakastiketta
3kpl valkosipulinkynsiä
1rkl kuivattua rosmariinia
1tl mustapippuria myllystä
Suolaa

Poista paistista mahdolliset kalvot. Pese sitrukset hyvin ja purista mehut kulhoon. Lisää kulhoon myös puristetut hedelmän puolikkaat.  Lisää kulhoon murskatut valkosipulinkynnet, soijakastike, kuivattu rosmariini, mustapippuri ja suola. Sekoita marinadi. Kaada marinadi pakastepussiin ja laita pussiin myös paahtopaistit. Laita jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi ja kääntele pussia välillä. 

Ota lihat marinadista ja anna olla huoneenlämmössä puolituntia. Halutessasi säästä marinadi ja tee siitä kastike. Siivilöi marinadi ja keitä kasaan. Lopussa lisää pala voita joukkoon. 

Paista paahtopaisteihin uunin kestävällä pannulla oliiviöljyssä kaunis paistopinta. Laita uuniin 150 asteeseen ja laita lihaan sisälämpömittari. Kun mittari näyttää 54 astetta on liha mediumia, mutta jos tykkäät kypsemmästä lihasta, niin jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. 

Nosta pannu pois uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa poikki syin viipaleiksi. 

Tarjoile esim kermaperunoiden ja vihreiden papujen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti