sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Borssikeitto



Ukrainan sota on kestänyt jo hetken. Venäjä kuvitteli, että Ukraina on hetkessä vallattu, mutta jälleen kerran nähtiin, että jos kansalla on maanpuolustustahto kohdillaan, niin sinne ei niin vain mennä. Talvisota kesti 105 päivää vaikka Stalin ennakoi sodan kestävän 12 päivää. Silloin nähtiin Suomalaisten maanpuolustustahto ja nyt nähdään Ukrainalaisten. Valitettavasti Suomelta vietiin iso pala maata talvisodassa vaikka itsenäisyys säilyikin. Kuinka käy Ukrainassa selviää myöhemmin. 

Borssikeitto on lähtöisin Ukrainasta ja vaikka tietyt raaka-aineet kuuluvat reseptiin, niin yhtä oikeaa reseptiä ei ole. Itse tykkään, että keittoon lisätään tomaattimurskaa makua tuomaan ja chiliä hieman potkua tuomaan. Savupalvi vielä joukkoon savunmakua tuomaan, niin keitto on makuelämys. 

Keittoa riitti minulle kolmeksi päiväksi ja suomalaiseen tapaan seuraksi oli maitoa ja ruisleipää. 

AINEKSET

450g naudan keittolihaa
250g savupalvia
5kpl punajuuria
400g valkokaalia
2kpl porkkanaa
2kpl valkosipulinkynsiä
2kpl punasipulia
1tlk tomaattimurskaa
2kpl punaista chiliä
145g palsternakkaa
1,5l vettä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
Smetanaa
Tuoretta timjamia

OHJE

Suikaloi kaali ja kuutioi punajuuret, kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chilit. Kuutioi naudan keittoliha. Lisää isoon kattilaan öljy ja freesaa sipuleita ja valkosipulinkynsiä. Lisää joukkoon myös viipaloidut chilit, porkkanat ja palsternakat. Lisää kattilaan tomaattimurska, punajuuret ja suikaloitu kaali. 

Ota naudanlihaan väri oliiviöljyssä pannulla ja kippaa kattilaan. Kuutioi savupalvi ja lisää kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Hauduta keittoa vähintään tunti. 

Viimeistele smetanalla ja tuoreella timjamilla. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti