Jostain syystä silakkalaatikko ei ole ollut ruokamuistoissa lapsuudesta positiivisena muistona. Liekkö ollut taas yksi ruuista, joka on koulun keittiössä onnistuttu pilaamaan. Näitähän on monia esim tilliliha tai kanaviillokki. Nyt tein silakkalaatikkoa ja tulen tekemään jatkossakin, koska kun sen oikein tekee, niin se on myös hyvää. Viikon kalaruoka:
SILAKKALAATIKKO
AINEKSET:
700g perunaa
250g silakkafileitä
140g pekonia
1dl silputtua tilliä
1kpl sipuli
1/2tl mustapippuria myllystä
1tl suolaa
MUNAMAITO:
2dl kuohukermaa
3dl maitoa
2kpl kananmunia
1/2tl suolaa
Viimeistelyyn tuoretta tilliä
OHJE:
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa pekonit kuutioiksi. Ruskista kuutioita hetki pannulla, lisää sitten joukkoon sipulisilppu ja anna ruskistua hiukan. Leikkaa silakkafileet paloiksi. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, silakkapaloja, sipuli-pekoniseosta, silputtua tilliä, suolaa ja mustapippuria. Pane päällimmäiseksi perunaviipaleita.
Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Paista silakkalaatikkoa uunissa 200 asteessa noin tunnin verran.
Viimeistele silakkalaatikko tuoreella tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti