torstai 16. kesäkuuta 2022

Raparperi-mansikkapiirakka

 


Mökillä kasvaa raparperia melko paljon siihen nähden mitä siitä viitsii tehdä. Tytön kanssa tehtiin piirakka ja seuraksi raparperi sai kotimaisia tuoreita mansikoita. 

AINEKSET:

Pohja:

150g voita

1kpl kananmunia

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1,5dl sokeria


Täyte:

2dl kermaviiliä

1kpl kananmunia

250g tuoretta raparperia

250g tuoretta mansikkaa

1/2dl sokeria

2tl vaniljasokeria


OHJE:

Vaahdota voi ja sekoita vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele valmis taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. 

Tee täyte. Huuhtele ja kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Sekoita huolella kermaviilin joukkoon kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri. 

Kaada kermaviili-kananmunaseos piirakan pohjalle ja lisää päälle mansikat ja raparperi. 

Paista raparperi-mansikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. 

Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti