Mökillä kasvaa raparperia melko paljon siihen nähden mitä siitä viitsii tehdä. Tytön kanssa tehtiin piirakka ja seuraksi raparperi sai kotimaisia tuoreita mansikoita.
AINEKSET:
Pohja:
150g voita
1kpl kananmunia
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5dl sokeria
Täyte:
2dl kermaviiliä
1kpl kananmunia
250g tuoretta raparperia
250g tuoretta mansikkaa
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
OHJE:
Vaahdota voi ja sekoita vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele valmis taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
Tee täyte. Huuhtele ja kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Sekoita huolella kermaviilin joukkoon kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri.
Kaada kermaviili-kananmunaseos piirakan pohjalle ja lisää päälle mansikat ja raparperi.
Paista raparperi-mansikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti