Aloitetaan vuoden 2023 ruokabloggaukset kalareseptillä. Paistetut muikut on aivan parasta, mutta hyviä on myös uunissa laitetut muikut.
VIIKON KALARUOKA:
Perinteiset uunimuikut
Ainekset:
n. 500g puhkottuja / perattuja muikkuja
1dl ruiskorppujauhoja
1dl ruisjauhoja
1 1/2tl suolaa
50g voita
Ohje:
Sulata voi. Sekoita ruiskorppujauhot, ruisjauhot ja suola kulhossa. Kääntele muikut ensin voissa ja pyörittele sitten yksitellen jauhoseoksessa.
Asettele muikut pellille leivinpaperin päälle.
Paista muikkuja 200 asteessa uunissa ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat hyvän värisiä.
Käännä muikut kerran paiston puolivälissä.
Tarjoile esim perunamuussin kanssa tai syö vaikka vain valkosipulimajoneesin kera ja huuhdo alas oluella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti