tiistai 14. helmikuuta 2023

Kahden kalan keitto


 

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää. Maistuisiko vaikka:

KAHDEN KALAN KEITTO

Ainekset:

250g ruodotonta ja nahatonta siikafilettä

150g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä

5-6kpl perunaa

2kpl porkkanaa

50g voita

2dl kuohukermaa

1kpl kalaliemikuutio

1kpl sipuli

8kpl maustepippureita

2tl suolaa

Tuoretta tilliä

Vettä


OHJE:

Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipuli silppu. Lisää kattilaan vesi ja perunat. Lisää kattilaan kalaliemikuutio ja mausteet. 

Keitä kunnes porkkanat ja perunat ovat lähes kypsiä. 

Lisää joukkoon kuutioidut kalafileet. 

Kun kalat on kypsiä, niin lisää joukkoon kerma ja lämmitä hetki, mutta älä anna enää kiehua. Ota kattila liedeltä ja ripottele päälle silputtua tilliä. 


Tarjoile ruisleivän kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti