Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää. Maistuisiko vaikka:
KAHDEN KALAN KEITTO
Ainekset:
250g ruodotonta ja nahatonta siikafilettä
150g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
5-6kpl perunaa
2kpl porkkanaa
50g voita
2dl kuohukermaa
1kpl kalaliemikuutio
1kpl sipuli
8kpl maustepippureita
2tl suolaa
Tuoretta tilliä
Vettä
OHJE:
Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipuli silppu. Lisää kattilaan vesi ja perunat. Lisää kattilaan kalaliemikuutio ja mausteet.
Keitä kunnes porkkanat ja perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää joukkoon kuutioidut kalafileet.
Kun kalat on kypsiä, niin lisää joukkoon kerma ja lämmitä hetki, mutta älä anna enää kiehua. Ota kattila liedeltä ja ripottele päälle silputtua tilliä.
Tarjoile ruisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti