sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Parmesaanikana

 


Amerikan italialaiset loivat 1900-luvun alussa ruuan, joka on nykyään vakiintunut osaksi yhdysvaltalaista ruokakulttuuria. On arvioitu, että parmesaanikana on saanut inspiraationsa italialaisesta parmigiana di melanzanesta, eli parmesaanilla kuorrutetusta munankoisista. Parmesaanikana tarjoillaan yleensä pastan kanssa. 

Juuston ystävänä en voi olla rakastamatta tätäkin ruokaa. 


PARMESAANIKANA


AINEKSET:

600g maustamatonta kanan rintafileetä

2kpl kananmunia

1dl vehnäjauhoja

2dl pankojauhoja

Suolaa

Mustapippuria myllystä

2rkl persiljaa hienonnettuna

30g parmesaania raastettuna


KASTIKEAINEKSET:

400g paseerattua tomaattia

1kpl sipuli

1kpl valkosipulinkynsi

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Oliiviöljyä


PÄÄLLE:

125g Mozzarella juustoa

50g parmesaania raastettuna


OHJE:

Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota oliiviöljyssä kasarissa ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5-10 minuuttia. 

Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot, suola ja pippuri, sekoita. Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot, raastettua parmesaani juustoa ja silputtua persiljaa. 

Pyörittele rintafileet yksitellen ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-seoksessa. 

Paista rintafileitä öljyssä pannulla molemmin puolin kunnes pinta on kullan ruskean värinen. 

Nosta rintafileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastiketta. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja asettele viipaleet rintafileiden päälle. 

Ripottele päälle parmesaania. 

Paista uunissa 225 asteessa15-20 minuuttia kunnes fileet on täysin kypsiä. 

Tarjoile parmesaanikana pastan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti