Amerikan italialaiset loivat 1900-luvun alussa ruuan, joka on nykyään vakiintunut osaksi yhdysvaltalaista ruokakulttuuria. On arvioitu, että parmesaanikana on saanut inspiraationsa italialaisesta parmigiana di melanzanesta, eli parmesaanilla kuorrutetusta munankoisista. Parmesaanikana tarjoillaan yleensä pastan kanssa.
Juuston ystävänä en voi olla rakastamatta tätäkin ruokaa.
PARMESAANIKANA
AINEKSET:
600g maustamatonta kanan rintafileetä
2kpl kananmunia
1dl vehnäjauhoja
2dl pankojauhoja
Suolaa
Mustapippuria myllystä
2rkl persiljaa hienonnettuna
30g parmesaania raastettuna
KASTIKEAINEKSET:
400g paseerattua tomaattia
1kpl sipuli
1kpl valkosipulinkynsi
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
PÄÄLLE:
125g Mozzarella juustoa
50g parmesaania raastettuna
OHJE:
Hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota oliiviöljyssä kasarissa ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5-10 minuuttia.
Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot, suola ja pippuri, sekoita. Laita kolmannelle lautaselle pankojauhot, raastettua parmesaani juustoa ja silputtua persiljaa.
Pyörittele rintafileet yksitellen ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-seoksessa.
Paista rintafileitä öljyssä pannulla molemmin puolin kunnes pinta on kullan ruskean värinen.
Nosta rintafileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastiketta. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja asettele viipaleet rintafileiden päälle.
Ripottele päälle parmesaania.
Paista uunissa 225 asteessa15-20 minuuttia kunnes fileet on täysin kypsiä.
Tarjoile parmesaanikana pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti