Jouluun on enää pari päivää ja joulumenun suhteen mennään meillä perinteisillä jouluruuilla. Aatto aamuun kuuluu aina riisipuuro, jonka jo useamman vuoden olen valmistanut minä. Riisipuuro valmistuu helposti haudutuskattilassa.
Ainekset:
2dl puuroriisiä
1tl maitoa
n. 1/2 tl suolaa
Vettä
Ohje:
Ota haudutuskattilasta ritiläosa pois. Laita päällimmäiseen osaan riisi ja vettä niin paljon, että riisit peittyy (vinkki laita jo edellisenä iltana likoamaan, niin puuro valmistuu nopeammin). Täytä alempi osa vedellä, niin että ylempi osa mahtuu vielä päälle. Keitä kunnes vesi on lähes imeytynyt riiseihin. Kaada sen jälkeen riisien joukkoon litra täysmaitoa. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen n.40 minuuttia. Mausta puuro suolalla.
Miksi haudutuskattilassa? No siksi, että silloin ei pidä koko ajan sekoittaa ja maito ei pala pohjaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti