torstai 7. joulukuuta 2023

Hoisin lohi

 


Itsenäisyyspäivää vietettiin eilen ja silloin minulla on tapana tehdä perinteistä suomalaista ruokaa, tällä kertaa tein karjalanpaistia. Viime viikonloppuna tein hoisin lohta, johon tässä resepti. 

VIIKON KALARUOKA:

HOISIN LOHI

AINEKSET:

n. 600g lohifileetä

1dl hoisin-kastiketta

1rkl soijakastiketta

2kpl valkosipulinkynsiä pilkottuna

1tl jauhettua inkivääriä

Rypsiöljyä

Chili

Seesaminsiemeniä


OHJE:

Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Aseta vuoalle puhdistettu ja kuivattu lohifilee. 

Sekoita hoisin-kastike, soijakastike, pilkottu valkosipuli ja jauhettu inkivääri. Kaada seos tasaisesti fileen päälle. 

Viipaloi päälle chiliä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä 

Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsä. 

Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti