Itsenäisyyspäivää vietettiin eilen ja silloin minulla on tapana tehdä perinteistä suomalaista ruokaa, tällä kertaa tein karjalanpaistia. Viime viikonloppuna tein hoisin lohta, johon tässä resepti.
VIIKON KALARUOKA:
HOISIN LOHI
AINEKSET:
n. 600g lohifileetä
1dl hoisin-kastiketta
1rkl soijakastiketta
2kpl valkosipulinkynsiä pilkottuna
1tl jauhettua inkivääriä
Rypsiöljyä
Chili
Seesaminsiemeniä
OHJE:
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Aseta vuoalle puhdistettu ja kuivattu lohifilee.
Sekoita hoisin-kastike, soijakastike, pilkottu valkosipuli ja jauhettu inkivääri. Kaada seos tasaisesti fileen päälle.
Viipaloi päälle chiliä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kala on kypsä.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti