perjantai 5. tammikuuta 2024

Olutmarinoitua naudan ulkofileetä

 


Vuosi 2023 on takana ja tervetuloa vuosi 2024. Vaikka välillä tuntui, että kiireiden takia ei blogia keretä päivittämään, niin kuitenkin kirjoituksia tuli saman verran kuin vuonna 2022. Määrä on sinänsä pettymys, mutta siitä on hyvä koittaa määrää kasvattaa tälle vuodelle. 

Kaikkien aikojen kävijä ennätys saavutettiin mukavasti vuoden loppuun, kun joulukuussa kävijöitä blogissa oli reilusti yli 20000 kuukaudessa. Suuri kiitos siitä kaikille blogin seuraajille ja antaahan tuo määrä lukijoita taas innostusta jatkaa blogin päivittämistä. 

Vuoden 2023 luetuin resepti oli broilerinkoivet riisipedillä lähes 7000 katsomis kerralla, kun toiseksi katsotuin resepti oli hillasoppa, joka jäi hieman yli 5000 katsomiseen. 

Pyrimme myös vuonna 2024 tekemään hyviä reseptejä, joissa korostuu liha ja kala. 

Vuosi alkoi mukavasti kovilla pakkasilla ja silloinhan se on mukava kokkailla lämpimässä keittiössä. Vuoden 2024 ensimmäinen blogin resepti on:

OLUTMARINOITUA NAUDAN ULKOFILEETÄ

Ainekset:

n.900g naudan ulkofileetä

Marinadi:

3dl tummaa olutta

2rkl juoksevaa hunajaa

2rkl Dijon sinappia

2kpl silputtua valkosipulinkynttä

Suolaa

Mustapippuria myllystä


Voita paistamiseen

Ohje:

Valmista marinadi sekoittamalla marinadi ainekset keskenään. 

Nosta ulkofilee pakastepussiin ja lisää pussiin marinadi. Sulje pussi ja kääntele. Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mutta mielellään vuorokaudeksi. 

Ota filee huoneenlämpöön  tunti ennen valmistusta. Pyyhi liha kuivaksi. 

Ruskista fileeseen voissa uunin kestävällä pannulla kaunis väri. 

Työnnä fileeseen paistolämpömittari ja nosta filee 120 asteiseen uuniin. Lämpömittarin näyttäessä 60 astetta, nosta filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä 20 minuuttia. 

Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti