maanantai 5. helmikuuta 2024

Punaviinissä haudutettua possua

 



Possu oli tarjouksessa, joten pitihän sitä ostaa. Possun lapa sopii hyvin pataruokiin ja kotona oli ruuanlaittoon aiemmin ostettu pullo punaviiniä, joten siitä se idea lähti. Pataruuat on kyllä niin parasta ruokaa varsinkin näin talvella.  

Ainekset:

1,4kg possun luullista lapaa

200g chorizoa

140g pekonia

0,75l  punaviiniä

1prk (a184g) kanttarelleja suolavedessä

2kpl sipulia

3kpl valkosipulinkynsiä

28g lihafondi kuutio

1dl vehnäjauhoja

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita


Ohje:

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi pekoni ja paloittele chorizo. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulikynnet. Kaada kanttarelleista suolavesi pois ja huuhtele. Paista pekonit pannulla ja kaada pataan. Ruskista lihapaloja parissa erässä pekonin rasvassa, kaada lihapalat pataan. Lisää pannulle voita ja paista chorizoja hetki pannulla ja kaada pataan. Lisää pannulle voita ja paista kanttarelleja voissa, kunnes neste on haihtunut. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa ja lisää pataan. Lisää punaviini, jauhot ja lihafondikuutio, kiehauta ja lisää pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Peitä pata kannella ja anna hautua uunissa 175 asteessa n. 3,5 tuntia.   

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti