sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Punaviinissä marinoitua lampaankaretta

 


Pääsiäiseen on aikaa enää alle viikko ja minähän olen aloittanut pääsiäisen vieton jo hyvissä ajoin. Ei minulla ole todellakaan pääsiäiskoristeita ym, mutta ruokia olen suunnitellut ja osan jo toteuttanut. Tyttö tulee pitkästä aikaa lomalle ja normaalisti olisimme laskettelemassa, pilkillä ja muuten ulkona aikaa viettäneet, mutta nyt on urheilijan jalka paketissa. Tyttö sitten sanoi, että leivotaan, niin voin sanoa, että nyt on mökki tavaroihin ostettu niin paljon leivontatarvikkeita, että voi olla vuoden leivonta kiintiöt täynnä. 

Nyt tein punaviinissä marinoitua lampaankaretta ja voin sanoa, että tämä oli yksi parhaimmista lammasruuista mitä olen ikinä syönyt. 

PUNAVIINISSÄ MARINOITUA LAMPAANKARETTA

AINEKSET:

n.600g lampaankaretta

0,5dl oliiviöljyä

2dl punaviiniä

3kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

1dl tuoretta timjamia

2rkl juoksevaa hunajaa

1tl suolaa

1/2tl mustapippuria myllystä

Voita paistamiseen


OHJE:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi pakastepussiin ja nosta lampaankare pussiin.. Nosta pussi jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi. Kääntele pussia välillä. 

Ota marinoitu kare huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. 

Ruskista kareen pinta pannulla voissa joka puolelta. Nosta kare uunivuokaan. 

Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. 

Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia foliokääreessä. 

Leikkaa lampaan kare kyljyksiksi. 

Tarjoile esim paahdettujen puikulaperunoiden ja olutkastikkeen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti