tiistai 2. huhtikuuta 2024

Punaviini marinoitu karitsanviulu


Perinteisesti pääsiäisenä valmistan lampaasta ruuan läheisille. Tälläkin kertaa ruokapöydän ääreen kokoontui muutama läheinen. Tänä vuonna valmistin karitsanviulua. 

AINEKSET:

n. 2700g karitsan viulu

Marinadi:

3,5dl punaviiniä
1,5rkl dijon-sinappia
1,5dl oliiviöljyä
4kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
2tl minttua
2tl rosmariinia
2tl timjamia
2tl suolaa
1tl mustapippuria myllystä

Päälle 4 kappaletta kuorittuja puolitettuja valkosipulinkynsiä. 
Vettä

OHJE:

Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa ja kaada esim isoon kinkkupussiin. Nosta pussiin karitsan viulu ja kääntele pussia. Nosta jääkaappiin n. 12 tunniksi. Kääntele pussia muutaman kerran marinoitumisen aikana. 

Ota karitsan viulu huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. 

Nosta liha uunivuokaan, kuivaa marinadista. Tee lihaan reikiä ja upota niihin puolitetut valkosipulinkynnet. Kaada vuokaan hieman vettä. 

Työnnä lihaan keskelle lämpömittari siten, että se ei osu luuhun. 

Paista uunissa ensin 200 asteessa noin 20 minuuttia, että liha ottaa kauniin paistopinnan. 

Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista viulua kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Valele viulua vuoassa olevalla nesteellä pari kertaa paiston aikana. 

Nosta viulu uunista ja anna vetäytyä folion alla vähintään 20 minuuttia. Leikkaa viulun liha vinosti luuhun päin viipaleiksi paistiveitsellä. 

Tarjoile esim kermaperunoiden, punaviinikastikkeen ja salaatin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti