sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Birria-pata

 


Birria on mausteinen meksikolainen pataruoka, joka syödään tyypillisesti tortillojen kanssa. 

AINEKSET:

2,5kg kassleria

2tlk (800g) tomaattimurskaa

5 kpl chiliä

9kpl valkosipulinkynsiä

2kpl sipulia

2tl korianterin siemeniä

2tl chili jauhetta

2tl juustokuminaa

2tl neilikkaa

3kpl kanelitankoja

5kpl laakerinlehtiä

1l lihalientä (kiehuva vesi +2kpl lihafondi)


OHJE:

Kuutioi liha isohkoiksi paloiksi noin 7cm x 7cm ja paista pannulla pinnat. Siirrä isoon kannelliseen pataan. Paahda chilit pannulla, niin että ne saavat hyvän värin pintaan, siirrä erilliseen kulhoon. 

Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet pois lukien kanelitangot ja laakerinlehdet. Siirrä pannulta samaan kulhoon chilien kanssa. Lisää kulhoon vielä tomaattimurskat ja soseuta kaikki sauvasekoittimella. Lisää tasainen seos lihojen kanssa samaan pataan ja lisää sinne sekaan vielä lihaliemi.

Laita pata uuniin noin 175 asteeseen 3,5 tunniksi. 

Tarjoile lämpimien tortillojen kanssa. 

Birria Tacot

Maissi tortillat

Birria-pata

1kpl sipuli kuutioituna

1 ruukku korianteria

Juustoraastetta

Birria-padasta siirretään lihan palat erilliseen astiaan ja nyhdetään lihat. Lisää lihan joukkoon pari desilitraa lientä padasta. 

Paista tortillat pannulla molemmin puolin ja lisää pannulle molemmin puolin ja lisää päälle juustoraastetta, sipulikuutiot sekä oman maun mukaan hiukan korianteria, sekä nyhdetty liha. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti