Birria on mausteinen meksikolainen pataruoka, joka syödään tyypillisesti tortillojen kanssa.
AINEKSET:
2,5kg kassleria
2tlk (800g) tomaattimurskaa
5 kpl chiliä
9kpl valkosipulinkynsiä
2kpl sipulia
2tl korianterin siemeniä
2tl chili jauhetta
2tl juustokuminaa
2tl neilikkaa
3kpl kanelitankoja
5kpl laakerinlehtiä
1l lihalientä (kiehuva vesi +2kpl lihafondi)
OHJE:
Kuutioi liha isohkoiksi paloiksi noin 7cm x 7cm ja paista pannulla pinnat. Siirrä isoon kannelliseen pataan. Paahda chilit pannulla, niin että ne saavat hyvän värin pintaan, siirrä erilliseen kulhoon.
Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet pois lukien kanelitangot ja laakerinlehdet. Siirrä pannulta samaan kulhoon chilien kanssa. Lisää kulhoon vielä tomaattimurskat ja soseuta kaikki sauvasekoittimella. Lisää tasainen seos lihojen kanssa samaan pataan ja lisää sinne sekaan vielä lihaliemi.
Laita pata uuniin noin 175 asteeseen 3,5 tunniksi.
Tarjoile lämpimien tortillojen kanssa.
Birria Tacot
Maissi tortillat
Birria-pata
1kpl sipuli kuutioituna
1 ruukku korianteria
Juustoraastetta
Birria-padasta siirretään lihan palat erilliseen astiaan ja nyhdetään lihat. Lisää lihan joukkoon pari desilitraa lientä padasta.
Paista tortillat pannulla molemmin puolin ja lisää pannulle molemmin puolin ja lisää päälle juustoraastetta, sipulikuutiot sekä oman maun mukaan hiukan korianteria, sekä nyhdetty liha.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti