Meillä oli pakastimessa pieni pala hirven sisäfilettä, josta päätimme tehdä riimihirveä. Voit käyttää myös hirven ulkofilettä.
Ainekset:
200g hirven sisäfilettä
4tl karkeaa merisuolaa
1tl pippureita (musta, valko, viher)
2tl hyvää kotimaista giniä
Ohje:
Poista fileestä mahdolliset kalvot, murskaa pippurit morttelissa. Hiero suola ja pippurit kunnolla kelmun päällä fileen pintaan. Valele file kummaltakin puolelta ginillä. Kiedo file kelmuun. Laita kelmutettu file vielä minigrip-pussiin, jolloin paketti on tiivis. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä 2-3 vuorokautta. Kääntele muutaman kerran tekeytymisen aikana. Pyyhi mausteet pois fileen pinnalta ja leikkaa ohuita viipaleita.
Menee ihan hyvin pelkän oluen kanssa tai tarjoile vaikka leivän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti