keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Täytetyt tomaatit




Nyt on se aika vuodesta, kun pitäisi aloittaa tomaatin taimien kasvatus. Kun nyt aloitat kasvatuksen saat loppu kesästä nauttia omin käsin kasvatettuja herkullisia tomaatteja. Meillä on parhaimpana vuonna ollut kasvamassa lähes 20 eri lajiketta kirsikkatomaatteja ja siihen päälle vielä jokin normaali tomaattilajike ja joku pihvitomaattilajike. 

Kotimaista tomaattia saa toki nykypäivänä kaupasta ympäri vuoden, mutta eihän se ole sama asia kuin itse kasvatettu tomaatti. Todellista lähiruokaa. 

Tähän aikaan vuodesta jouduimme kuitenkin ostamaan tomaatit kaupasta ja sisään laitettiin hirven jauhelihaa ja sipulia. Mausteista basilika, oregano ja timjami oli äitin / mummon kasvattamaa ja kuivaamaa. 

Jos olet riistan, tomaatin ja juuston ystävä, niin tämä resepti on juuri sinulle. 

Ainekset:

6kpl isohkoja tomaatteja
400g hirven jauhelihaa (nauta käy jos hirveä ei ole)
2kpl sipulia
Oliiviöljyä
2tl kuivattua basilikaa
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua timjamia
1tl suolaa
1tl mustapippurirouhetta
100g emmental-juustoraastetta


Ohje:

Leikkaa tomaateista "hattu" pois. Koverra sisus ja ota talteen. Kuori ja pilko sipulit. 

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää hirven jauheliha. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulisilppu ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon tomaattien sisukset ja mausta basilikalla, oreganolla, timjamilla, mustapippurirouheella ja suolalla. Anna kypsyä hetki. 

Täytä tomaatit seoksella ja nosta uunivuualle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta "hattu" päälle. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. 

Paista uunissa 200 asteessa n.20min, jonka jälkeen anna hetki jäähtyä. 

Tarjoile vaikka riisin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti