lauantai 21. maaliskuuta 2020

Cannelonit




Suhteellisen helppoa ja edullista Italialaista ruokaa edustaa cannelonit. Tuo lasagnen sukulainen on mahtavaa arkiruokaa. Perinteisesti ne tehdään jauhelihasta, mutta voihan niiden sisälle laittaa vaikka mitä. Koska meillä cannelonit on arkiruokaa, niin me käytetään valmiita pastaputkia. Kokeile ihmeessä heti ensi viikolla. 


Ainekset:

250g canneloni-pastaputkia (24kpl)
700g naudan jauhelihaa
2kpl sipulia silputtuna
2kpl valkosipulinkynsiä
Oliiviöljyä
500g paseerattua tomaattia
4rkl tomaattipyrettä
2rkl kuivattua basilikaa
2tl kuivattua timjamia
2tl kuivattua oreganoa
 2tl mustapippurirouhetta
2tl suolaa

JUUSTOKASTIKE:

100g voita
1dl vehnäjauhoja
9dl maitoa
200g  juustoraastetta


Päälle: parmesaaniraastetta

Juustokastikeohje:

Sulata voi ja sekoita. Lisää jauhot. Lisää vähitellen maito kokoajan sekoittaen. Kypsennä keskilämmöllä keittäen pari minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. 

Jauhelihakastikeohje: 

Ruskista jauheliha silputtujen sipulien ja valkosipulinkynsien kanssa. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyre. Mausta. Hauduta n. 20minuuttia. 


Ohje:

Levitä vuuan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta. Lusikoi jauhelihakastike pastaputkiin tai käytä pursotinpussia täyttämiseen. Asettele täytetyt putket vierekkäin vuokaan. Levitä päälle loput jauhelihakastikkeesta ja valkokastike. Ripottele päälle parmesaanijuustoraaste. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti