perjantai 26. syyskuuta 2014

Hirven jauhelihakastike






Huomenna alkaa taas hirvenmetsästyskausi. Vaikka me ei pojan kanssa hirviä pyydetäkkään, niin luotettiin siihen, että lihaa tullaan saamaan. Siispä käytettiin pakkasesta viimeinen hirven jauheliha. Me kiidämme viikonlopuksi lintumetälle, eli tässäpä tämmönen perinteisempi resepti:

Ainekset



400g Hirven jauhelihaa
2 sipulia
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
50g voita
½l vettä
2rkl ketsuppia
mustapippuria
suolaa

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa pannulla. Sen jälkeen siirrä ne erilliselle lautaselle odottamaan.

Laita pannulle sen jälkeen voi ja jauhot. Ruskista ne kokoajan sekoittaen,kunnes seos on vaaleanruskeaa ja tasaista. Lisää joukkoon vesi hiljalleen koko aika sekoittaen.

Lisää joukkoon sipuli ja jauheliha sen jälkeen mausta kastike ja anna kiehua 5-10 min.

Tarjoile perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti