perjantai 19. syyskuuta 2014

Loimulohi




Lapissa on ruska parhaillaan ja metsästyskausikin on jo menossa. Eipä ole tässä keretty blogia päivittää, kun vapaat on mennyt aika mukavasti metässä. Itse kasvattamista chileistä olen tänään ottanut siemeniä talteen ja pakko muistuttaa, että käsineiden käyttö olisi suotavaa. Hiukka olen tuskailut, kun en niitä käsineitä muistanut laittaa ja välillä polte on kova.  Viikonloppuna metsästyksen, kalastuksen ja marjastuksen lomassa tuli laitettua taas pitkästä aikaa myös loimulohta. Meillä on siihen ollut jo vuosia oma resepti ja tässä se on nyt myös teidän kokeiltavaksi:

Lohi n. 1,5kg
Brandyä
Suolaa

Fileoi lohi fileiksi ja laita loimulaudoille. Tee reikiä loheen, jotta voit laittaa kalan kiinni lautaan puutikuilla. Tee tulet ja polta puista hiillos. Kun olet polttanut hiilloksen, niin laita loimulaudat nuotion reunalle ja lisää välillä pieniä pilkottuja puita. Laita alussa kalaan suolaa ja kastele brandyllä. Suolausta tehdään fileen koosta riippuen noin 2-3 kertaa loimutuksen aikana, mutta kostutusta tehdään useammin.  Kun kala on ottanut väriä puoleen väliin, niin käännä lauta ylösalaisin. Paista oman maun mukaan. Muista kastelu brandyllä aina hetken välein. 

Mielestäni voittaa kaikki kaupan edessä myytävät loimu / liekki lohet ja hinta on aivan toinen. 

Nautitaan oluen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti