sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hiivaleipä






Kyllä itse tehty leipä on parasta. Ajattelin, että jos joku osaa leipoa niin martat. Ohjeen siis pöllin osoitteesta www.martat.fi . 

5 dl vettä, maitoa tai piimää
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
noin 9 dl hiivaleipäjauhoja

1. Varaa aineet huoneenlämpöön. Murenna hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Vatkaa taikinaan suola ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan käsin. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin leivästäkin tulee pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan nousta leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
2.  Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivopalat pyöreiksi limpuiksi. Taputtele leivät litteiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
3. Pistele nousseet leivät haarukalla tai puikolla ja paista niitä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilän päällä peitettynä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti