keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Hirvikäristys




Sunnuntai ruuaksi tehtiin hirvikäristystä. Tarjoiltiin perunamuussin ja äitin tekemien maustekurkkujen ja puolukkahillon kera. 

Ainekset: 
n. 1000g hirvenlihaa.
175g voita
2kpl isoja sipuleita
suolaa
kokonaisia mustapippureita
riistamaustetta
katajanmarjoja

Leikkaa hirvenlihasta käristysviipaleita.
Sulata voi paistinpannussa ja lisää käristysliha ja sipuli pienissä erissä ja ruskista. Kaada ruskistuneet lihat kattilaan.  Lisää kattilaan suola, pippurit, riistamaustetta ja katajanmarjoja. Lisää vettä, niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. 

Hauduta lihoja kattilassa kannen alla noin 3 tuntia ja lisää välillä tarvittaessa vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti