tiistai 10. helmikuuta 2015

Laskiaispullat




Kohta on laskiainen ja sehän tarkoittaa laskiaispullia. Meille on itsestään selvyys, että sisällä on mansikkahilloa eikä mitään mantelimassaa. Me hiukka ennakoitiin ja tehtiin pullia jo eilen. 

Ainekset:

50g Hiivaa
5dl Täysmaitoa
2kpl Kananmunia
2dl Sokeria
1 1/2tl Suolaa
1rkl Kaardemummaa
16dl Vehnäjauhoja
200g Voita


Voiteluun ja pinnalle kananmunaa ja raesokeria.

Täyte:

2dl Kuohukermaa
1tl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Mansikkahilloa

Ohje:

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä pehmeä huoneenlämpöinen voi.

Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pullia. Anna niiden kohota pellillä liinan alla. 

Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. 

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.

Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mansikkahillolla ja kermavaahdolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti