sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kermainen lohikeitto






Onpa vierähtänyt taas hetki, että ei olla tänne tekstejä lisäilty. Ruokaa on laiteltu ja kuvia otettu, mutta blogiin asti ei olla tekstiä saatu. Eilen hiihtolenkin jälkeen tekastiin lohikeittoa.

Ainekset:

n. 1kg perunaa
n. 700g lohifilettä
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleja
4 dl kermaa
20 kpl maustepippureita
2 kpl kalaliemikuutioita
(Tilliä)
(Voita)

Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat siivuiksi. Kuori sipulit ja pilko silpuksi. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat, porkkanat ja sipulisilppu juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja maustepippurit. Laita kiehumaan. 

Ota lohifileestä nahka pois ja poista ruodot. Leikkaa lohi suurehkoiksi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon kun perunat on lähes kypsiä. 

Kun kalat on kypsiä, niin lisää kerma ja halutessasi pieni nokare voita ja lämmitä hetki, mutta älä anna enään kiehua.

Ota kattila liedeltä ja ripottele halutessasi päälle silputtua tilliä.

Tarjoile ruisleivän kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti