sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Burgundinpata





Näin -30asteen pakkasessa ei tee paljon mieli olla pihalla. Pakkasella onkin hyvä tehdä pataruokaa. Päätettiin tehdä Burgundinpataa ja hiukka mietin, että tehdäänkö sitä naudasta vai hirvestä, mutta kallistuin ihan perinteiseen naudanpaistiin. Itsehän olen enempi olutmiehiä, joten paikallisessa valtion monopoli viinikaupassa jouduin turvautumaan myyjän valintaan. Herkkusienet periaatteessa kuuluisivat tähän ruokaan, mutta koska me ei olla niitten suurimpia ystäviä, niin jätettiin sienet pois. Tässäpä tämä meidän ohje:

Ainekset:

1400g naudanpaistia
140g pekonia
1dl tomaattipyrettä
5dl punaviiniä
8kpl pieniä sipuleita
4kpl laakerinlehtiä
4kpl valkosipulinkynsiä
4kpl porkkanoita
3dl vettä
2kpl lihaliemikuutioita
Mustapippuria
Suolaa
Voita paistamiseen

Koristeluun halutessasi persiljaa.

Ohje:

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihoja voissa pannulla erissä ja laita pataan. Paloittele pekonit ja paista pannulla rapeiksi. Kaada pekonit pataan. Kuori sipulit ja valkosipulit ja heitä ne lihojen joukkoon. Paloittele porkkanat ja lisää lihojen sekaan. Murenna lihaliemikuutiot pataan ja lisää mustapippuri rouhe ja suola oman maun mukaan. Lisää laakerinlehdet ja tomaattipyree. Kaada lopuksi pataan viini ja vesi. Sekoita.

Kypsennä 150 asteisessa uunissa 5-6 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä. 

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti