keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pannupihvit





Kohta jo tammikuu puolivälissä ja eipä olla juuri blogiin keretty kirjoittelemaan. Kyllä se vaan työt ja opiskelu häiritsee vapaa-aikaa. Nyt itsellä muutama päivä vapaata ja ulkona rapiat 30 astetta pakkasta, joten mukavahan se on lämpimässä keittiössä oleskella. Listassa on paljon ruokia mitä pyrimme tänne blogiin tekemään, mutta lista pitenee nopeammin kuin keretään ruokia tekemään. Kohta pitäisi aloitella jo tämän kevään ensimmäisiä kasvatus hommiakin, eli joitain chililajikkeita pitäisi jo kylvää.  Tässäpä ohje perus arkiruokaan eli pannupihvit. 

Ainekset:

700g sika-nauta jauhelihaa
280g pekonia
2,5dl korppujauhoja
4dl vettä
2kpl sipulia
2rkl öljyä
2kpl kananmunia
4kpl valkosipulinkynsiä
4tl suolaa
2tl rouhittua mustapippuria


Kastike:

3kpl sipulia
3rkl öljyä
4dl ruokakermaa


Ohje:

Anna korppujauhojen turvota vedessä kymmenisen minuuttia. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä.

Pilko ja paista pekoni pannulla rapeaksi. Nosta pekoni talouspaperille, jotta liika rasva imeytyy paperiin. 

Lisää korppujauhojen sekaan sipuli, pekoni, jauheliha, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola sekä mustapippuri.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä. Paista pihvit öljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi noin 4-5 minuuttia per puoli. Nosta pihvit sivuun. 

Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi renkaiksi. Ruskista sipulirenkaat öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle ruokakerma sekä paistetut pihvit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää halutessasi suolaa. 

Tarjoa pannupihvit perunasoseen ja puolukkahillon kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti