torstai 28. tammikuuta 2016

Pekoniin käärityt lihapullat



Yövuoroon lähtö ja ruokaa pitäisi laittaa. Jääkaapissa kylmäsavuporoa, porsaansisäfilettä ja jauhelihaa. Kallistuin jauhelihaan ja onneksi pekonia oli iso määrä. Sen verta tuhti ruoka tuli, että eiköhän tällä yön selviä syömättä. Jos jääkaapissa olisi ollut sulatejuustoa, niin oisi voinut toimia tuolla lihapullan sisällä pieni nokare. 

Ainekset:

700g jauhelihaa
2kpl sipuleja
2tl suolaa
1kpl kananmuna
1tl paprikajauhetta
1tl pippuriseosta
2dl ruokakermaa
1dl korppujauhoja
4pkt pekonia

Voita paistamiseen.

Ohje:

Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään. Anna turvota 10 minuuttia. 
Pilko sipuli ja paista se voissa pannulla pehmeäksi. 
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta lihapullia vedessä kostutetuin käsin.
Taittele pekonit ympärille.
Paista lihapullia uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti