lauantai 6. tammikuuta 2018

Savuinen poronpaisti




Lapissa joulupöytään kuuluu tietysti myös poro. Meidän joulupöytään tehtiin tällä kertaa savuista poronpaistia. Maistuu muulloinkin, kuin vain jouluna. 

Ainekset:

n.1kg poron paistia
140g pekonia
Mustapippurirouhetta
Suolaa

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta. 

Laita savustimeen iso miehinen kourallinen savustuspuruja. Kun purut alkavat tuottamaan savua, niin lisää paisti savustimeen. Anna paistin savustua n.10-15minuuttia ja ota paisti pois savustimesta.

Lisää paistin pinnalle suolaa ja mustapippurirouhetta. Vuoraa paisti pekoniviipaleilla ja laita paisti uuniin.

Paista paistia uunissa 175asteessa, kunnes lämpötilamittari näyttää 62 astetta. Ota paisti pois uunissa ja kääri folioon. Anna vetäytyä foliossa n. 20 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera. Poron kanssa ruokajuomaksi sopii olut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti