lauantai 9. tammikuuta 2021

Hirviwallenberg

 


Hetki on vierähtänyt viime postauksesta ja kyselyjä on tullut paljon uusien postausten perään. Nyt toivottavasti saadaan taas blogia päiviteltyä hieman aktiivisemmin. Vaikka blogiin ei olla kirjoiteltukkaan, niin ruokia on kyllä tehty. Uusia välineitä on hankittu keittiöön ja tehty eri ruokia, niin Airfryerillä kuin painekattilallakin. 

Joulun aikana meiltä kyseltiin lisää joulureseptejä, mutta meidän joulu meni molemmilla töiden merkeissä, joten ei meillä tehty jouluruokia. 

Jatketaanpa blogin päivitystä riistaruokien merkeissä. Hirven jauhelihaa käytetään meillä lähinnä keittoihin tai jauhelihakastikkeisiin ja se kuuluu meidän arkiruokiin. Tällä kertaa tehtiin jauhelihapihvejä, eikä mitään perus pannupihvejä vaan ruotsalaisia Wallenberginpihvejä. Alkuperäiset Wallenberginpihvit tehdään vasikan lihasta, mutta nyt ne tehtiin siis hirven lihasta. 

HIRVIWALLENBERG

Ainekset: 

800g hirven jauhelihaa

4kpl kananmunan keltuaisia

4dl kuohukermaa

1/2tl muskottipähkinää jauhettuna

1/2tl neilikkaa jauhettuna

1/2tl valkopippuria jauhettuna

1/2tl mustapippuria jauhettuna

1tl suolaa


10kpl tuoretta paahtoleipäviipaletta ilman kuoria

Voita paistamiseen

Ohje:

Wallenbergin valmistuksessa on tärkeää, että jauheliha, keltuaiset ja kerma on kylmiä. 

Sekoita jauheliha ja keltuaiset. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Lisää joukkoon mausteet ja laita jääkaappiin taikina vähintään tunniksi. 

Hienonna leipäviipaleet hienoksi rouheeksi. 

Koska taikina on löysähköä, nosta taikinaa lusikalla nokare leipärouheen joukkoon ja muotoile nokareet kämmenten välissä pihveiksi. Paista pihvit voissa pannulla miedolla lämmöllä kypsiksi. 


Tarjoile puikulamuussin ja keitettyjen herneiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti