torstai 6. tammikuuta 2022

Viskimarinoitua hirven sisäfilettä ja viskikastike

 


Eipä ole hetkeen ollut tarjolla hirven sisäfilettä, mutta nyt saatiin pari kappaletta. Tässä yksi herkullinen resepti valmistukseen. 

AINEKSET:

500g hirven sisäfilettä

3-4 valkosipulin kynttä

1dl soijakastiketta

3rkl hunajaa

2tl Dijon-sinappia

1rkl öljyä

Ripaus suolaa ja pippuria

1dl viskiä

Voita


OHJE:

Poista kalvot lihasta. Pilko valkosipulinkynnet. 

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita lihat sekaan, anna marinoitua 1-3 tuntia. 

Paista lihan pinta ruskeaksi voissa. 

Laita uuniin 150 asteeseen kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta (medium). 


VISKIKASTIKE

AINEKSET:

1,5dl kermaa

3rkl Dijon-sinappia

5rkl viskiä

1dl vettä

1kpl lihaliemikuutio

Ripaus suolaa ja pippuria

OHJE:

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta. 

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. 


PEKONIPAVUT

AINEKSET:

1pkt pekonia

n.125g papuja

OHJE:

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja laita paistinpannulle. Anna paistua hetki ennen papujen lisäämistä. 

Lisää loraus viskiä halutessasi. 

Paista kunnes pavut ovat ottaneet väriä ja pehmenneet. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti