torstai 30. maaliskuuta 2023

Minestronekeitto


 

Minestronekeitto on alkuperältään italialainen ruoka. Tämä tuhti keitto sopii hyvin talveen. Keitto ruuista yksi omista lempikeitoista. 


Ainekset:

350g ylikypsää palvikinkkua

1tlk (a230g) isoja valkoisia papuja suolaliemessä

2kpl lehtisellerin varsia

2kpl porkkanaa

2kpl sipulia

4kpl valkosipulinkynsiä

2tlk (400g) kuorittuja tomaatteja

3dl pastaa

3rkl oliiviöljyä

3kpl kasvisliemikuutioita

1,5l vettä

Mustapippuria myllystä

Suolaa


Päälle tuoretta persiljaa ja parmesaania raastettuna

OHJE:

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. 

Lisää loraus oliiviöljyä kattilaan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon porkkanat ja lehtiselleri. 

Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja kuoritut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. 

Leikkaa ylikypsä palvikinkku suikaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. 

Lisää joukkoon huuhdotut ja valutetut pavut. Mausta mustapippurilla ja suolalla. 

Keitä vielä noin 10 minuuttia. 


Lisää annosten päälle raastettua parmesaanijuustoa ja tuoretta persiljaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti