Minestronekeitto on alkuperältään italialainen ruoka. Tämä tuhti keitto sopii hyvin talveen. Keitto ruuista yksi omista lempikeitoista.
Ainekset:
350g ylikypsää palvikinkkua
1tlk (a230g) isoja valkoisia papuja suolaliemessä
2kpl lehtisellerin varsia
2kpl porkkanaa
2kpl sipulia
4kpl valkosipulinkynsiä
2tlk (400g) kuorittuja tomaatteja
3dl pastaa
3rkl oliiviöljyä
3kpl kasvisliemikuutioita
1,5l vettä
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Päälle tuoretta persiljaa ja parmesaania raastettuna
OHJE:
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi.
Lisää loraus oliiviöljyä kattilaan ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon porkkanat ja lehtiselleri.
Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja kuoritut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia.
Leikkaa ylikypsä palvikinkku suikaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa.
Lisää joukkoon huuhdotut ja valutetut pavut. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Keitä vielä noin 10 minuuttia.
Lisää annosten päälle raastettua parmesaanijuustoa ja tuoretta persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti