Detroit-tyylinen pannupizza tuntuu olevan nyt nosteessa Suomessa. Lähiaikoina on avattu parikin eri virtuaaliravintola -ketjua, jotka keskittyvät Detroit-tyyliseen pannupizzaan. Toisaalta ainakin toinen ketjuista kertoo, että pizzaa on hiottu suomalaisten makutottumuksiin.
Detroit-tyylin pizza on suorakaiteen muotoinen pannupizza, jossa on paksu pohja. Pohja on oikeassa Detroit-pizzassa rapea ja sitkeä. Pizzan päällä on perinteisesti Wisconsin-juustoa.
Minulta löytyi perinteisen 35x25x6cm Detroit -pizzapannun kokoinen peltinen vuoka, johon tein pizzan.
DETROIT STYLE PIZZA
POHJA:
4dl pizzajauhoja
10g tuorehiivaa
1tl suolaa
2dl vettä
KASTIKE:
1tlk (500g) tomaattimurskaa
2kpl valkosipulikynsiä
1rkl oliiviöljyä
1tl oreganoa
1tl sipulijauhetta
1tl chilirouhetta
1tl suolaa
1tl sokeria
VUOKAAN:
Öljyä
TÄYTTEET:
300g cheddar juustoa
100g pepperoni salamia
50g parmesaani juustoa
OHJE:
Laita monitoimikoneen kulhoon pizzajauhot, hiiva ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Valuta kädenlämpöinen vesi koneen käydessä, kunnes taikina on muodostunut.
Peitä kulho ja aseta lämpimään paikkaan. Anna kohota 2 tuntia.
Sillä välin kun taikina kohoaa, hienonna valkosipuli ja freesaa kasarissa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, oregano, chilirouhe, sipulijauho, suola ja sokeri.
Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista.
Öljyä korkea reunainen vuoka.
Kaada taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikina tasaiseksi uunivuoan pohjalle. Anna taikinan levätä vielä 30 minuuttia kelmun alla.
Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti reunoja.
Lisää noin puolet pepperonista tasaisesti taikinan päälle.
Kuutioi juusto noin 1cm x 1cm paloiksi ja levitä kuutiot koko taikinan päälle.
Lisää loput pepperonit tasaisesti juuston päälle.
Lisää kastike kolmena viivana kaiken muun päälle.
Paista pizzaa uunin alatasolla 15-25 minuuttia riippuen uuni kuumuudesta.
Kun pizza on paistunut lisää päälle parmesaani raastetta.
Anna pizzan levätä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti