sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Detroit style pizza

 


Detroit-tyylinen pannupizza tuntuu olevan nyt nosteessa Suomessa. Lähiaikoina on avattu parikin eri virtuaaliravintola -ketjua, jotka keskittyvät Detroit-tyyliseen pannupizzaan. Toisaalta ainakin toinen ketjuista kertoo, että pizzaa on hiottu suomalaisten makutottumuksiin. 

Detroit-tyylin pizza on suorakaiteen muotoinen pannupizza, jossa on paksu pohja. Pohja on oikeassa Detroit-pizzassa rapea ja sitkeä. Pizzan päällä on perinteisesti Wisconsin-juustoa. 

Minulta löytyi perinteisen 35x25x6cm Detroit -pizzapannun kokoinen peltinen vuoka, johon tein pizzan. 

DETROIT STYLE PIZZA

POHJA:

4dl pizzajauhoja

10g tuorehiivaa

1tl suolaa

2dl vettä


KASTIKE:

1tlk (500g) tomaattimurskaa

2kpl valkosipulikynsiä

1rkl oliiviöljyä

1tl oreganoa

1tl sipulijauhetta

1tl chilirouhetta

1tl suolaa

1tl sokeria


VUOKAAN:

Öljyä


TÄYTTEET:

300g cheddar juustoa

100g pepperoni salamia

50g parmesaani juustoa


OHJE:

Laita monitoimikoneen kulhoon pizzajauhot, hiiva ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Valuta kädenlämpöinen vesi koneen käydessä, kunnes taikina on muodostunut. 

Peitä kulho ja aseta lämpimään paikkaan. Anna kohota 2 tuntia. 

Sillä välin kun taikina kohoaa, hienonna valkosipuli ja freesaa kasarissa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, oregano, chilirouhe, sipulijauho, suola ja sokeri. 

Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan. 

Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. 

Öljyä korkea reunainen vuoka. 

Kaada taikina vuokaan ja pyöräytä se öljyssä molemmin puolin. Painele taikina tasaiseksi uunivuoan pohjalle. Anna taikinan levätä vielä 30 minuuttia kelmun alla. 

Poista kelmu ja painele taikina uudestaan kohti reunoja. 

Lisää noin puolet pepperonista tasaisesti taikinan päälle. 

Kuutioi juusto noin 1cm x 1cm paloiksi ja levitä kuutiot koko taikinan päälle. 

Lisää loput pepperonit tasaisesti juuston päälle. 

Lisää kastike kolmena viivana kaiken muun päälle. 

Paista pizzaa uunin alatasolla 15-25 minuuttia riippuen uuni kuumuudesta. 

Kun pizza on paistunut lisää päälle parmesaani raastetta. 

Anna pizzan levätä hetki ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti