Yli 20 vuotta sitten olin ostanut poronkäristys lihaa ja silloinen tyttöystäväni halusi tehdä siitä poronkäristystä. Kun oli ruokailun aika ja näin ruuan, minulta pääsi itku. Se ruoka ei ollut se perinteinen poronkäristys, joka sattui olemaan minun lempiruokani, vaan se oli kermainen poronkäristys. Nyt vuosien jälkeen surutyö on tehty ja päätin kokata kermaista poronkäristystä. Hyvää tuli ja voin jatkossakin uhrata poron lihojani tähän reseptiin.
Tällä kertaa käytin poron lapaa käristykseen, joka kestää paremmin pitkää haudutusta kuin paisti.
AINEKSET:
n. 800g poron lapaa
140g pekonia
2kpl sipulia
5dl vettä
1dl riistafondia
2dl kuohukermaa
10kpl kuivattua katajanmarjaa
10kpl kuivattua karpaloa
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Voita paistamiseen
OHJE:
Leikkaa kohmeinen poron lapa siivuiksi. Paista pannulla voissa lihoihin nätti pinta ja kaada pataan. Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista pannulla, lisää pataan. Kuori sipulit ja pilko pieneksi silpuksi. Freesaa sipuli silppu pannulla voissa ja kaada pataan. Lisää pataan vesi ja riistafondi. Lisää pataan katajanmarjat, karpalot, mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin.
Hauduta uunissa n. 3 tuntia 150 asteessa.
Lisää joukkoon kuohukerma ja sekoita.
Tarjoile esim. puikulamuussin, puolukkahillon ja maustekurkkujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti