torstai 23. tammikuuta 2025

Kermainen poronkäristys

 


Yli 20 vuotta sitten olin ostanut poronkäristys lihaa ja silloinen tyttöystäväni halusi tehdä siitä poronkäristystä. Kun oli ruokailun aika ja näin ruuan, minulta pääsi itku. Se ruoka ei ollut se perinteinen poronkäristys, joka sattui olemaan minun lempiruokani, vaan se oli kermainen poronkäristys. Nyt vuosien jälkeen surutyö on tehty ja päätin kokata kermaista poronkäristystä. Hyvää tuli ja voin jatkossakin uhrata poron lihojani tähän reseptiin. 

Tällä kertaa käytin poron lapaa käristykseen, joka kestää paremmin pitkää haudutusta kuin paisti. 

AINEKSET:

n. 800g poron lapaa

140g pekonia

2kpl sipulia

5dl vettä

1dl riistafondia

2dl kuohukermaa

10kpl kuivattua katajanmarjaa

10kpl kuivattua karpaloa

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Voita paistamiseen


OHJE:

Leikkaa kohmeinen poron lapa siivuiksi. Paista pannulla voissa lihoihin nätti pinta ja kaada pataan. Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista pannulla, lisää pataan. Kuori sipulit ja pilko pieneksi silpuksi. Freesaa sipuli silppu pannulla voissa ja kaada pataan. Lisää pataan vesi ja riistafondi. Lisää pataan katajanmarjat, karpalot, mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin. 

Hauduta uunissa n. 3 tuntia 150 asteessa. 

Lisää joukkoon kuohukerma ja sekoita. 

Tarjoile esim. puikulamuussin, puolukkahillon ja maustekurkkujen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti