Talvi on pataruokien aikaa. Nyt annoin poron potkakiekkojen hautua punaviinissä uunissa useamman tunnin ja tulihan siitä aivan mahtavan makuista.
AINEKSET:
n.1kg poron potkakiekkoja
Vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
2kpl sipulia hienonnettuna
4kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2kpl porkkanoita kuutioina
1prk tomaattimurskaa
4dl punaviiniä
5dl lihalientä
2kpl laakerinlehtiä
2rkl katajanmarjoja
2tl timjamia
OHJE:
Leikkaa veitsellä potkakiekkoja kiertävä kalvo muutamasta kohtaa poikki. Taputtele potkakiekot kuiviksi. Hiero potkakiekkoihin suolaa ja mustapippuria ja käytä vehnäjauhoissa. Ruskista potkakiekkoja oliiviöljyssä pannulla muutamassa erässä. Laita ruskistetut potkakiekot pataan. Lisää pannulle hiukan oliiviöljyä ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota pannulla muutama minuutti, kaada sekaan punaviini ja anna kiehua hetki. Kaada pataan. Lisää pataan laakerilehdet, katajamarjat ja timjami. Lisää pataan vielä lihaliemi ja tomaattimurska, sekoita. Laita pata uuniin ja hauduta 150 asteessa 3-4 tuntia.
Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti