perjantai 10. tammikuuta 2025

Poron potkakiekkoja punaviinissä haudutettuna


 

Talvi on pataruokien aikaa. Nyt annoin poron potkakiekkojen hautua punaviinissä uunissa useamman tunnin ja tulihan siitä aivan mahtavan makuista. 

AINEKSET:

n.1kg poron potkakiekkoja

Vehnäjauhoja

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Oliiviöljyä

2kpl sipulia hienonnettuna

4kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

2kpl porkkanoita kuutioina

1prk tomaattimurskaa

4dl punaviiniä

5dl lihalientä

2kpl laakerinlehtiä

2rkl katajanmarjoja

2tl timjamia


OHJE:

Leikkaa veitsellä potkakiekkoja kiertävä kalvo muutamasta kohtaa poikki. Taputtele potkakiekot kuiviksi. Hiero potkakiekkoihin suolaa ja mustapippuria ja käytä vehnäjauhoissa. Ruskista potkakiekkoja oliiviöljyssä pannulla muutamassa erässä. Laita ruskistetut potkakiekot pataan. Lisää pannulle hiukan oliiviöljyä ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota pannulla muutama minuutti, kaada sekaan punaviini ja anna kiehua hetki. Kaada pataan. Lisää pataan laakerilehdet, katajamarjat ja timjami. Lisää pataan vielä lihaliemi ja tomaattimurska, sekoita. Laita pata uuniin ja hauduta 150 asteessa 3-4 tuntia. 

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kanssa. 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti