torstai 13. maaliskuuta 2025

Hevosen ulkofileetä ja hunajaista naurista

 


Sain pitkästä aikaa käsiini hevosenlihaa, joten sitähän oli aivan pakko ostaa. Hevosenliha on mielestäni täysin aliarvostettua ja todella hyvää lihaa. Tällä kertaa valmistin hevosen ulkofileetä ja kaveriksi hunajaista naurista. 

HEVOSEN ULKOFILEE

AINEKSET:

n. 400g hevosen ulkofileetä ( 2x 200g pihvi)

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Voita paistamiseen

OHJE:

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen valmistusta. Kuivaa pihvien pinta ja hiero pinnoille suolaa ja mustaa pippuria. Paista lihoihin uunin kestävällä pannulla voissa kaunis paistopinta ja nosta pannu uuniin 175 asteeseen noin 3-4 minuutiksi. 

Nosta pihvit folion sisälle vielä noin 10 minuutiksi vetäytymään. 

HUNAJAISTA NAURISTA

AINEKSET:

2kpl nauriita per syöjä

Rypsiöljyä

Juoksevaa hunajaa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

OHJE:

Kuori nauriit ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljyn hunajan ja mausteiden kanssa. Pyörittele nauris kuutioita seoksessa ja kaada uunivuokaan. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tarjoile hevosen ulkofilee ja hunajaiset nauriit esimerkiksi punaviinikastikkeen ja haudutetun broccolin kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti