Poro on parasta ja tällä kertaa perinteinen käristys sai hautua punaviinissä. Punaviini ei todellakaan ole vallassa tässä reseptissä vaan poron vasan lihan maku ottaa mukavasti vallan.
AINEKSET:
n. 650g poron vasan lapaa
140g pekonia
2kpl salottisipulia
4dl punaviiniä
Riistamaustetta
Suolaa
Voita
OHJE:
Viipaloi kohmeisesta poron vasan lavasta ohuita siivuja. Pilko pekoni paloiksi. kuori- ja pilko salottisipulit pieneksi silpuksi. Ruskista poronliha parissa erässä runsaassa voissa ja kaada pataan. Ruskista voissa sipuli silppu ja kaada pataan. Ruskista pekonit pannulla ja kaada pataan. Lisää punaviini ja mausta riistamausteella ja suolalla, sekoita hyvin.
Hauduta uunissa 150 asteessa n.3 tuntia.
Tarjoile esim. puikulamuussin, puolukkahillon ja maustekurkkujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti