Otin pakkasesta poron vasan etuselkää ja mietin teenkö siitä pataruokaa. Sitten tuli mieleen aikoinaan kebabin valmistusta varten hankkimani yleiskone, jonka lihamyllyä en ole ikinä käyttänyt. Jauhoin etuselän jauhelihaksi, lisäsin joukkoon naudanlihaa, maustoin ja muutama tunti myöhemmin minulla oli valmis maukas:
POROKEBAB
AINEKSET:
500g poron jauhelihaa
400g naudan jauhelihaa
2tl suolaa
2rkl pippurisekoitusta
1rkl chili jauhetta
1rkl paprikajauhetta
1tl juustokuminaa
OHJE:
Sekoita ainekset yleiskoneeseen ja sekoita n.15 minuuttia. Käsittele lihamassasta ilma pois. Levitä folio vähintään kahteen kerrokseen ja muotoile lihamassasta tiukka makkarantangon muotoinen pötkö. Kääri massa folioon ja laita päät kunnolla kiinni.
Paista uunissa 100 asteessa 3,5 tuntia.
Anna kypsän kebabin vetäytyä 30 minuuttia.
Leikkaa lihasta terävällä veitsellä kebab viipaleita.
Laita lastut uunipellille ja ota väriä lastuihin 225 asteessa kunnes lastuissa on kaunis väri.
Tarjoile esim riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti