sunnuntai 9. maaliskuuta 2025

Poropullat

 


Tänään 9.3. vietetään lihapullapäivää ainakin jenkeissä, joten mikä ruoka sopisikaan tälle päivää paremmin kuin POROPULLAT. 

AINEKSET:

400g poronjauhelihaa
140g pekonia
1kpl isohko sipuli
1kpl kananmuna
2 viipaletta vaaleaa leipää
1dl kuohukermaa
Voita ruskistamiseen
2tl sormisuolaa
1tl kaikkia viher-, rosé- ja valkopippuria hienonnettuna

OHJE:

Ota leipä viipaleista kuoret ja revi leivän sisus kulhoon. Lisää kerma ja anna kymmenisen minuuttia imeytyä. Hienonna sipuli ja pekoni pieneksi. Kuullota sipuli voissa pannulla. Lisää lihapullien ainekset samaan kulhoon jossa leipä mössö on ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää mausteet ja kananmuna sekaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään puolituntia. 

Pyöritä taikinasta noin 25 kappaletta poropullia. Laita pannu lämpenemään ja nokare voita perään. Paista pannulla noin 15 minuuttia välillä kääntäen jotta lihapullat ruskistuvat tasaisesti

Tarjoile poropullat puikulamuussin, ruskean kastikkeen, puolukkahillon ja maustekurkkujen kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti