perjantai 27. maaliskuuta 2020

Shepherd´s Pie - Paimenen piiras



Kun jo luulin, että olemme julkaisseet kaikki brittikeittiön klassikot, niin emmepä olleetkaan. shepherd`s pie on lampaan jauhelihasta tehty laatikkoruoka, joka kuorrutetaan perunasoseella. Jos taas käytät naudan jauhelihaa on ruoka nimeltään cottage pie. 

Suomessa lähimpänä tätä ruokaa on jauhelihaperunasoselaatikko, mutta siinä tosin jauheliha ja perunasose sekoitetaan keskenään, kun brittiversiossa perunasose tulee jauhelihan päälle. 

Jauhelihaperunasoselaatikko tehdään meillä aina edellisenä päivänä yli jääneestä perunasoseesta ja samoin voisi tehdä shepherd`s pien tai cottage pien. 

Ainekset:

Öljyä
400g Karitsan Jauhelihaa
2 Porkkanaa
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
100g Pakasteherneitä
1rkl Worchester kastiketta
1dl Tomaattipyrettä
Suolaa
Mustapippurirouhetta

1kg Perunoita
4dl Maitoa
100g Voita
1kpl Kananmunan keltuainen

Ohje:

Kuori- ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna paistinpannulla öljy ja paista jauhelihaa hetki. Lisää jauhelihan joukkoon porkkanaraaste, sipuli- ja valkosipulisilppu sekä pakasteherneet. Anna jauhelihan ruskistua ja lisää lopussa worchesterkastike ja tomaattipyre. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.

Samaan aikaan valmista löysä perunasose. Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Kaada vesi pois sekä lisää joukkoon voi,maito ja kananmunan keltuainen. Hienonna survimella. Älä käytä vatkainta.

Kaada vuokaan jauhelihakastike. Lisää päälle perunasose. Jos haluat voit tehdä pursottimella kuvioita.

Paista uunissa 225 asteessa n. 20-30min kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ennen tarjoilua hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti