torstai 23. tammikuuta 2014

Hirvipaisti


No ohhoh! Lupasimme viimeksi laittaa hirvipaistia seuraavana päivänä ja laitoimmekin toki, mutta blogin kirjotus jäi sikseen. Nyt olisi tarkoitus päivitellä tätä blogia lähes päivittäin, koska meillä kyllä kokataan joka päivä.  Tänään siis teimme sitä hirvipaistia ja ohje on tässä:

Ainekset
  • Hirven paisti n. 2kg
  • Valkosipulinkynsiä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Pekonia 2 pakettia
  • 3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • Vettä
Poista aluksi paistista kalvo ja mahdolliset roippeet.
Tee paistiin veitsellä reikiä ja laita reikiin puolikkaita valkosipulinkynsiä.
Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Peitä pinta Pekonilla (vaikka aineksissa lukee 2 pakettia, niin ei kaikkia tarvitse käyttää, jos saat vähemmän riittämään).
Pane paisti vuokaan.
Paloittele vuokaan sipulit ja porkkanat.
Kaada vuokaan vettä.
Kypsennä paistia 175 asteisessa uunissa 3-4 tuntia ja lisää vettä tarvittaessa, että saat lientä.
Voit halutessasi poistaa pekonit paistamisen lopussa, mutta ukot jättää ne paikalleen.

Toivottavasti maistuu ja huomenna toivottavasti uusi resepti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti