lauantai 25. tammikuuta 2014

Saksanhirvikäristys


Eräällä ruokaresepti sivustolla oli mainittu, että saksanhirvikäristys oli sitkasta ja sen takia pahaa. Kyllä se kommentti osui oikeaan, jos käristys tehdään pussin ohjeen mukaan. Pussin ohjehan sanoo, että valmistukseen menee 15 minuttia. Itsekin olen kuulemma aikoinaan syönyt kännis päissään veljen käristykset ja hyvää varmasti oli, mutta ei se ollut käristys vaan jonkin sortin lahtelainen lihamuki. Ja nyt on pakko sanoa, että minä olen lihamukin ystävä, mutta ruokaa jos laitetaan, niin se on eri asia. Eli vaikka siinä pussissa lukee se 15 minuuttia, niin meillä se käristys muhii sen 3 tuntia. Ukko käristyksen ohje siis tässä: Ota kaksi pussia käristyslihaa (1100g) ja lämmitä se useassa erässä voin kanssa. Pilko sipuli sekaan.  Lisää reilusti suolaa ja lisää joukkoon mustapippureita ja riistamaustetta. Kun lihat on esivalmistettu kaadat ne kattilaan ja lisäät vettä niin, että lihat peittyvät. Anna hautua n. 3 tuntia.

Ainekset:

2 pussia saksanhirvikäristystä (yhteensä 1100g)
n.250g voita
Reippaasti suolaa
2 isoa sipulia
Mustia pippureita oman maun mukaan
Riistamaustetta pari teelusikallista

Ei oo sitkasta ja maistuu varmasti. Viereen puolukkahilloa ja suolakurkkua ja tarjoillaan perunamuussin kanssa. Ohje kunnon perunamuussiin laitetaan tänne myöhemmin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti