maanantai 27. tammikuuta 2014

Paistettu Teeri

Eilen jo piti laittaa tämä ohje, mutta teknisistä syistä siirty tälle päivälle.

Eilen siis käytiin äidilläni syömässä, jossa aika usein sunnuntaisin tulee käytyä.  Sinne oltiin aiemmin toimitettu meidän pakasteesta pari pojan tänä syksynä ampumaa teertä. Nyt ei siis meidän tarvinut kokata vaan käveltiin valmiiseen pöytään. Pitää kyllä kokeilla tätä ohjetta itsekkin. Alla ohjeet:

Ainekset:

2 teertä
pekoniviipaleita
pekonikuutioita
suolaa (huomioi pekonissa oleva suola)

Kastike:

Linnun paistoliemi
2-3 rkl vehnäjauhoja tai vahtoehtoisesti ruskeaa suurustetta
Kermaa

Käsittele teeret. Laita pekonikuutioita vuuan pohjalle ja laita kuivatut linnut niiden päälle. Ripottele suolaa hiukka lintujen päälle ja laita lopuksi pekoniviipaleet lintujen päälle. Lisää vähän vettä. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pekonit ruskistuvat ja pienennä 175 asteeseen ja laita alumiinifolio päälle. Paista noin 1-1,5 tuntia teerien iän mukaan. Tarjoa teeret juuri leikattuina. Tee kastike paistoliemestä suurustamalla vehnäjauhoilla ja lisää kerma. Tarjoile kastike erikseen. Lisänä voit tarjoilla esim raakana paistettuja perunoita ja kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti