maanantai 7. huhtikuuta 2014

JÄNISTÄ KERMAKASTIKKEESSA

Onpas taas hetki vierähtänyt, että tänne jotain saisi laitettua. Ruokia on kyllä laiteltu ja kuvailtu, mutta eipä olla saatu niitä tänne laiteltua. Nyt kiireitä työstää lisäksi tuo kasvien esikasvatus aika ja muuttokin on ihan kohta lappiin. Mut nyt laitan ohjeen jänikselle.

1 paistovalmis jänis
30 kokonaista mustaa pippuria.
10 kokonaista valkopippuria
3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl tinjamia
6 dl lihalientä

Kastike:

5 dl haudutuslientä
2dl kermaa
1 / 2 l vehnäjauhoja

Paloittele jänis suurehkoiksi paloiksi ja pane mausteien kanssa kerroksittain pataan. Kaada päälle lihaliemi. Hauuta jänistä 175 asteessa uunissa n 2 tuntia kunnes liha on mureaa.

Ota lihat padasta, irroita luut ja paloittele suurimmat lihapalat.

Sekoita jauhot kermaan ja lisää kattilaan. Keitä 10 minuuttia

Kuumenna lihapalat kastikkeessa kastikkeessa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten sekä maustekurkkujen ja puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti