tiistai 6. lokakuuta 2020

Haukiwokki

 


 Tulipa taas käytyä pitemmillä vapailla pyörähtämässä mökillä. Eräänä päivänä päätimme veljen kanssa lähteä tutulle erämaalammelle hauen pyyntiin. Koska tuo lampi sijaitsee metsästysseuran alueella missä olen jäsenenä, niin otin myös kiväärin matkaan. 

Keli oli hieno ja lampi tyyni ja saatiinpa kaksi kappaletta melkein kahden kilon haukea. Reissun kruunasi vielä hakkuuaukolla puussa istunut akka teeri, jonka sain ammuttua. 

Hauet fileoitiin ja laitettiin pakkaseen odottamaan, että meitä on syyslomalla isompi joukko syömässä. Pakkasessa oli aiemmin pyydettyjä ruodottomia haukifileitä, joista sulatuksen jälkeen tehtiin tällä kertaa haukiwokkia. 

Teeren rinnat paistettiin seuraavana iltana pannulla avotulella ja seuraksi wokkipannulla laitettiin vihanneksia.

HAUKIWOKKI

Ainekset:

600g Ruodotonta haukifilettä

1kpl kesäkurpitsa

1kpl keltainen paprika

1kpl punainen paprika

200g kiinankaalta

1kpl porkkana

1kpl punainen chili

200g täysjyvänuudelia

2kpl valkosipulinkynsiä

2kpl punasipulia

Kalakastiketta

Soijakastiketta

Sweet chili saucea

 Öljyä

 

Ohje:

Leikkaa haukifile paloiksi. Pese ja pilko kesäkurpitsa, paprikat ja punainen chili.  Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja punasipulit. Suikaloi kiinankaali. 

Freesaa öljyssä sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki. Lisää pannulle haukipalat ja paistele hetki. Keitä nuudelit valmiiksi. Lisää pannulle kasvikset ja paista kypsiksi. Lisää joukkoon kalakastiketta, soijakastiketta ja sweet chili saucea makusi mukaan. 

Ota wokkipannu pois nuotiolta ja sekoita joukkoon nuudelit.  


Parin kilon hauet vierekkäin
 
 
Teeri saaliiksi

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti