Tulipa taas käytyä pitemmillä vapailla pyörähtämässä mökillä. Eräänä päivänä päätimme veljen kanssa lähteä tutulle erämaalammelle hauen pyyntiin. Koska tuo lampi sijaitsee metsästysseuran alueella missä olen jäsenenä, niin otin myös kiväärin matkaan.
Keli oli hieno ja lampi tyyni ja saatiinpa kaksi kappaletta melkein kahden kilon haukea. Reissun kruunasi vielä hakkuuaukolla puussa istunut akka teeri, jonka sain ammuttua.
Hauet fileoitiin ja laitettiin pakkaseen odottamaan, että meitä on syyslomalla isompi joukko syömässä. Pakkasessa oli aiemmin pyydettyjä ruodottomia haukifileitä, joista sulatuksen jälkeen tehtiin tällä kertaa haukiwokkia.
Teeren rinnat paistettiin seuraavana iltana pannulla avotulella ja seuraksi wokkipannulla laitettiin vihanneksia.
HAUKIWOKKI
Ainekset:
600g Ruodotonta haukifilettä
1kpl kesäkurpitsa
1kpl keltainen paprika
1kpl punainen paprika
200g kiinankaalta
1kpl porkkana
1kpl punainen chili
200g täysjyvänuudelia
2kpl valkosipulinkynsiä
2kpl punasipulia
Kalakastiketta
Soijakastiketta
Sweet chili saucea
Öljyä
Ohje:
Leikkaa haukifile paloiksi. Pese ja pilko kesäkurpitsa, paprikat ja punainen chili. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja punasipulit. Suikaloi kiinankaali.
Freesaa öljyssä sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki. Lisää pannulle haukipalat ja paistele hetki. Keitä nuudelit valmiiksi. Lisää pannulle kasvikset ja paista kypsiksi. Lisää joukkoon kalakastiketta, soijakastiketta ja sweet chili saucea makusi mukaan.
Ota wokkipannu pois nuotiolta ja sekoita joukkoon nuudelit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti