lauantai 3. lokakuuta 2020

Siikaceviche

 



Alun perin piti tehdä ahvencevicheä, mutta koska nyt syksyllä ei olla saatu saaliiksi ahventa eikä kalakauppiaskaan ollut saanut juuri nyt ahventa, niin tehtiinpä sitten siikacevicheä. 

AINEKSET:

300g nahattomia ja ruodottomia siikafileitä.
2kpl sitruunaa
2kpl limeä
1kpl avomaankurkku
1dl ruohosipulia silputtuna
1dl persiljaa silputtuna
1kpl chili
3rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
(karpaloita tai puolukoita)

OHJE:

Leikkaa siikafileet pieniksi paloiksi. Purista sitrushedelmistä mehut syvään kulhoon. Lisää siika palat mehun joukkoon . Kuutioi avomaankurkku ja pilko chili, lisää kulhoon. Lisää kulhoon ruohosipulia ja persiljaa silputtuna. Lopuksi kulhoon lisätään vielä oliiviöljy ja mausteet. Anna kypsyä viileääsä mielellään n. 2-3 tuntia tai vaikka yön yli. 

Tarjoile vaikka ruisleivän päällä ja kyytipojaksi maistuu kylmä olut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti