Alun perin piti tehdä ahvencevicheä, mutta koska nyt syksyllä ei olla saatu saaliiksi ahventa eikä kalakauppiaskaan ollut saanut juuri nyt ahventa, niin tehtiinpä sitten siikacevicheä.
AINEKSET:
300g nahattomia ja ruodottomia siikafileitä.
2kpl sitruunaa
2kpl limeä
1kpl avomaankurkku
1dl ruohosipulia silputtuna
1dl persiljaa silputtuna
1kpl chili
3rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
(karpaloita tai puolukoita)
OHJE:
Leikkaa siikafileet pieniksi paloiksi. Purista sitrushedelmistä mehut syvään kulhoon. Lisää siika palat mehun joukkoon . Kuutioi avomaankurkku ja pilko chili, lisää kulhoon. Lisää kulhoon ruohosipulia ja persiljaa silputtuna. Lopuksi kulhoon lisätään vielä oliiviöljy ja mausteet. Anna kypsyä viileääsä mielellään n. 2-3 tuntia tai vaikka yön yli.
Tarjoile vaikka ruisleivän päällä ja kyytipojaksi maistuu kylmä olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti