torstai 1. lokakuuta 2020

Paella mixta


 

Paella mixtana tarjoillaan Espanjassa joissain paikoissa paellaa, jossa on mukana äyriäisiä. Täältä Sodankylästä ei saa tuoreita katkarapuja tai simpukoita, joten katkaravut haettiin pakasteena ja simpukat säilykkeenä. 

Ainekset:

500g broilerin fileesuikaleita

200g kuorittuja katkarapuja

120g säilykesimpukoita

500g paella riisiä

Extra virgin oliiviöljyä

1kpl punainen paprika

100g kuorittuja tomaatteja paloiteltuna

100g vihreitä papuja

1ltr kanalientä

2pss (a3g) paellamausteseosta

Suolaa

1kpl sitruuna

 

Ohje:

Poista paprikasta siemenet ja pilko paprika palasiksi. Sulata katkaravut lävikössä ja valuta suolaliemi pois simpukoista. Kaada paellapannuun oliiviöljyä ja kuumenna öljy. Lisää pannulle broilerin fileesuikaleet ja suolaa. Paista fileesuikaleisiin pieni rusketus ja lisää joukkoon pilkottu paprika sekä vihreät pavut. Anna kypsyä pari minuuttia ja lisää joukkoon paloitellut kuoritut tomaatit. Anna kypsyä noin minuutti. 

Lisää paellapannulle kanaliemi ja kun liemi alkaa kiehua, niin lisää joukkoon paellamausteseos. Lisää pannulle paellariisi ja keitä miedolla lämmöllä 15minuuttia. Lisää joukkoon katkaravut ja simpukat ja anna kypsyä vielä 5-10 minuuttia. 

Ota pannu pois liedeltä ja anna levätä n.15minuuttia ennen tarjoilua. 

Tarjoile valmis paella sitruunalohkojen kanssa. 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti