perjantai 2. lokakuuta 2020

Kanttarelli-pekonipasta

 



Me ei vielä muutama vuosi sitten syöty sieniä ollenkaan, ne oli aivan kieltolistalla ja jos edes epäilytti, että ruokaan on piilotettu sieniä jäi ruoka syömättä. Nykyään menee herkkusienet hyvin valmistettuna ja samoin kanttarelli. Valitettavasti meillä ei ole tiedossa kanttarellien kasvupaikkoja vaikka metsässä kävelemmekin, joten jouduimme hakemaan kanttarellit kaupasta. Kanttarellien hinnan takia emme kyllä enään tälle vuodelle niitä syö. Toivottavasti sienien kerääjäkin on saanut kohtuullisen korvauksen. 

AINEKSET:

250g kanttarelleja
140g pekonia
150g pastaa (tagliatelle)
1kpl punasipuli
1dl kuohukermaa
Mustapippuria myllystä
Suolaa
(voita)

Päälle tuoretta persiljaa ja parmesaania. 


OHJE:

Kuori ja pilko punasipuli. Puhdista ja paloittele kanttarellit. Paloittele pekonit ja paista kuivalla pannulla melkein kypsäksi. Lisää pannulle pilkottu punasipuli ja paloitellut kanttarellit. Lisää tarvittaessa voita. Sekoittele kunnes sienet kutistuvat. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja anna hetki kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois pastasta ja sekoita kanttarelli-pekonikastikkeen kanssa. 

Lisää päälle raastettua parmesaania ja koristele persiljalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti