Ulkona on mukavat -28 astetta pakkasta ja olinkin jo eilen päättänyt, että tänään teen pataruokaa ja pysyttelen pois pakkasesta. Tänään sitten katsoin jääkaappiin ja padan pääraaka-aine oli vielä jäässä. Tuli sitten pikavauhdilla ruuan vaihto, mutta onneksi jääkaapissa oli possun lihasuikaletta, paprikaa ja kuohukermaa, joten ulos ei tarvinnut lähteä. Kermainen possukastike on enempi arkiruokaa kuin pyhäruokaa, mutta hyvää se on silti.
AINEKSET:
400g possun lihasuikaletta maustamaton
1kpl sipuli
1kpl valkosipulinkynsi
1kpl paprika
4dl vettä
1kpl lihaliemikuutio
2rkl ruskeaa kastikesuurusta
2dl kuohukermaa
1rkl Dijon-sinappia
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Öljyä
Persiljaa
OHJE:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, suikaloi paprika.
Kuumenna öljy pannussa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle possun suikaleet.
Kun liha on ruskistunut, lisää paprika, vesi ja lihaliemikuutio. Lisää joukkoon Dijon-sinappi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna hautua 10 minuuttia.
Lisää kerma ja ruskea suuruste hyvin sekoittaen.
Anna hautua 20 minuuttia.
Viimeistele persiljalla.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti