Voissa paistetut muikut on yksi parhaista ruuista ja kukapa ei tykkäisi pekonista. Yhdistä nämä kaksi herkkua ja tee helppo taikina, näin syntyy muikkugalette.
Pohja:
2dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
70g voita
1dl vettä
Täyte:
350g pieniä puhkottuja muikkuja
1,5dl ruisjauhoja
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria myllystä
140g pekonia
Voita paistamiseen
Ohje:
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu rasva. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Pyörittele muikut ruisjauhoista, suolasta ja mustapippurista tehdyssä seoksessa. Paista muikut pannulla voissa kauniin värisiksi.
Ripottele vehnäjauhoja leivinpaperin päälle ja kauli taikinasta ohut ympyrä. Asettele taikinan pohjalle puolet pekoneista. Asettele muikut pekoneiden päälle. ja asettele loput pekonit muikkujen päälle. Jätä reunoihin n.3cm tyhjää tilaa. Taita reunat sisäänpäin. Nosta galette leivinpaperin kanssa uunipellille. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti