maanantai 17. tammikuuta 2022

Savuoluessa haudutettua sorsaa

 



Me ei metsästetä sorsia ja kun kaupassa oli myynnissä, niin pakkohan se oli ostaa. 
Yksin meni tämä sorsa, eli jos syöjiä on useampi, niin kerro ainesten määrät syöjien mukaan.

Ainekset:

1kpl patavalmis sorsa
2plo (a 3,3dl) savuolutta
2kpl porkkanaa
2kpl salottisipulia
1kpl palsternakka
2kpl laakerinlehtiä
10kpl katajanmarjoja
15kpl mustapippureita
Suolaa
Voita ruskistamiseen
Ruskeaa suurustetta

Ohje:

Ota sulanut sorsa huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Huuhtele ja kuivaa. 
Ruskista sorsa pannulla voissa ja nosta sorsa pataan. 
Huuhtele pannu savuoluella  ja kaada olut pataan. 
Kuori salottisipulit ja lohko. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Lisää sipulit, porkkanat ja palsternakka pataan. Lisää pataan laakerinlehdet, katajanmarjat, mustapippurit ja mausta suolalla. 

Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 2 tuntia. 

Nosta lintu padasta ja anna jäähtyä käsittelylämpöiseksi ennen kuin erottelet lihat luista. 
Siivilöi paistoliemi ja kaada kattilaan. Lisää suuruste, sekoittele ja keitä kokoon. 

Tarjoile vaikka ihan perinteisesti keitettyjen perunoiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti