Koska sunnuntaina jäi possupata tekemättä, niin tein sen maanantaina. Kassler pala oli yhdelle melko iso, mutta tulipahan ruokaa kolmeksi päiväksi. Maanantai oli työpäivä, joten ruuanlaitossa meni melko myöhään, joten joutui hieman laittamaan uunin lämpöasteita korkeammalle kuin pataruuissa yleensä tykkään käyttää. On hyvää ja suosittelen kokeilemaan. Mikä parasta, niin tämä ruoka on suhteellisen edullista.
AINEKSET:
n.1kg possun kassleria
2tlk (a 500g) tomaattimurskaa
2kpl paprikaa
2kpl chiliä
2kpl sipulia
4kpl valkosipulinkynsiä
Timjamia
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Öljyä
Viimeistelyyn timjamia
OHJE:
Paloittele kassler reiluiksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprikat ja viipaloi chilit. Freesaa sipuli-valkosipuli silppu öljyssä pannulla ja kaada pataan. Paista öljyssä pannulla lihakuutioihin paistopinta ja kaada pataan. Laita pataan kuutioidut paprikat ja viipaloidut chilit. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Kaada pataan tomaattimurska ja sekoita ainekset.
Kypsennä lihapataa uunissa kannen alla 175 asteessa 2,5 tuntia ja lopuksi ilman kantta 200 asteessa 1 tunti, kunnes liha on mureaa.
Viimeistele ennen tarjoilua tuoreella timjamilla.
Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita tai riisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti