torstai 13. tammikuuta 2022

Tomaattinen possupata

 


Koska sunnuntaina jäi possupata tekemättä, niin tein sen maanantaina. Kassler pala oli yhdelle melko iso, mutta tulipahan ruokaa kolmeksi päiväksi. Maanantai oli työpäivä, joten ruuanlaitossa meni melko myöhään, joten joutui hieman laittamaan uunin lämpöasteita korkeammalle kuin pataruuissa yleensä tykkään käyttää. On hyvää ja suosittelen kokeilemaan. Mikä parasta, niin tämä ruoka on suhteellisen edullista. 

AINEKSET:

n.1kg possun kassleria

2tlk (a 500g) tomaattimurskaa

2kpl paprikaa

2kpl chiliä

2kpl sipulia

4kpl valkosipulinkynsiä

Timjamia

Mustapippuria myllystä

Suolaa

Öljyä

Viimeistelyyn timjamia

OHJE:

Paloittele kassler reiluiksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprikat ja viipaloi chilit. Freesaa sipuli-valkosipuli silppu öljyssä pannulla ja kaada pataan. Paista öljyssä pannulla lihakuutioihin paistopinta ja kaada pataan. Laita pataan kuutioidut paprikat ja viipaloidut chilit. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Kaada pataan tomaattimurska ja sekoita ainekset. 

Kypsennä lihapataa uunissa kannen alla 175 asteessa 2,5 tuntia ja lopuksi ilman kantta 200 asteessa 1 tunti, kunnes liha on mureaa. 

Viimeistele ennen tarjoilua tuoreella timjamilla. 

Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita tai riisiä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti